Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо   ще се потопи в съвсем

...
Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо  
ще се потопи в съвсем
Коментари Харесай

Арт Лупа

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо  

ще се потопи в напълно ново за него занятие и това е писането на страшни разкази, съобщи БГНЕС. Книгата на носителя на Оскар се чака да  излезе през 2021 година и ще бъде част от печатна поредност за къси истории на Amazon. Почитателите на този род би трябвало да се готвят за " ужасни и странни събития от другия свят ", сподели създателят. 
" През годините се въодушевявах от четенето на къси истории за призраци и приказни създания. Ето че в този момент имам привилегията и опцията да основа свои ", споделя Гийермо дел Торо за онлайн изданието ew.com.

Чешкият публицист
Мартин Вопенка ще показа българския превод на книгата си „ Спящият град ” (изд. " Емас " ) на 2 октомври от 18:00 ч. в чешкия културен център. 
Романът, чийто превод е дело на Анжелина Пенчева, е сравняван от критиците с фамозната фантастика на Джон Уиндъм „ Денят на трифидите “, а в Чехия създателят е награден с най-престижната литературна премия „ Златната лента “. Преди да се отдаде на литературата, е приключил нуклеарна физика и вероятно по тази причина и през днешния ден се интересува от бъдещето на Вселената, на Земята и на човешката цивилизация. Написал е редица книги за деца и юноши, измежду които изключително известна е трилогията „ Спящият град “ (2011), „ Спящата правдивост “ (2012) и „ Спящата загадка “ (2013).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР